Jazdil pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu.Ryby lovili bez povolenia.Z domu zmizli šperky, vysávač a váha.Zlodej ukradol 200 m telekomunikačného kábla.Krádež na zimnom štadióne.Dom smútku ostal bez medených plechov.

16.06.2011 Celý región

Jazdil pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu:
Staroľubovnianskí policajti obvinili včera z prečinov marenia výkonu úradného rozhodnutia a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 21 ročného muža zo Starej Ľubovne.
V utorok 14.6.2011 v čase okolo 19:20 h zastavila policajná hliadka na ceste za obcou Hniezdne (okr. Stará Ľubovňa) osobné auto Chevrolet Lacceti, ktoré viedol obvinený. Pri následnej kontrole policajti zistili, že vodič auta nie je držiteľom vodičského preukazu a má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 36 mesiacov. Zároveň pri dychovej skúške na alkohol mu bola nameraná hodnota 1,10 mg/l alkoholu v dychu. Policajti mladému vodičovi obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia.



Ryby lovili bez povolenia:
Vranovskí policajti prichytili v utorok popoludní pri pytliačení na rieke Topľa troch mužov (19r., 33r., 43r.) z obce Čaklov, okr. Vranov n/Topľou.
Všetci traja lovili ryby udicou s navijakom, avšak bez príslušného povolenia na lov rýb. Rybu nechytili žiadnu a všetci traja sú obvinení z prečinu pytliactva.


Z domu zmizli šperky, vysávač a váha:
Policajti z Medzilaboriec vyšetrujú od včera krádež v jednom z rodinných domov v obci krásny Brod, okr. Medzilaborce.
Ku krádeži došlo niekedy v dobe od 28.4.2011 do 15.6.2011. Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil na dome dve okná, cez ktoré potom vošiel dnu. Následne násilne otvoril dvere do obývacej izby a zo skrine ukradol väčšie množstvo šperkov ako dámske prstene, retiazky, náušnice, prívesok, všetko zo žltého kovu, žltý kov na výrobu zubov, jantárové korálky a čiernu kabelku vykladanú čiernymi korálkami. Z druhej izby ukradol vysávač a kuchynskú váhu. Celková škoda bola vyčíslená na 2 221,15.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania domovej slobody.



Zlodej ukradol 200 m telekomunikačného kábla:
Na policajnú linku 158 bola včera oznámená krádež telekomunikačného kábla pri obci Rakúsy, okr. Kežmarok.
Doposiaľ neznámy páchateľ v noci z utorka na stredu prerušil vzdušný telekomunikačný kábel a to medzi stĺpmi č. 23 – 27. Ten následne ukradol, pričom poškodil aj jeden zo stĺpov. Krádežou 200 m kábla a poškodením stĺpa vznikla škoda 500.- €. Prípad vyšetruje kežmarský vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia


Krádež na zimnom štadióne:
Polícia od včera vyšetruje krádež vlámaním do objektu prešovského zimného štadióna.
Zatiaľ neznámy páchateľ sa v noci z utorka na stredu najprv pokúsil na jedných z vchodových dvier vylomiť zámok, čo sa mu ale nepodarilo. Preto si pristavil rebrík k pootvorenému oknu vo výške okolo 4 m a cez to vošiel dnu. Následne sa dostal ku kancelárskym priestorom, kde vošiel do jednej z kancelárií a túto prehľadal. Z dvoch trezorov ukradol peniaze, šekovú knižku, poštové známky, stravné lístky a permanentky na kúpalisko. Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 1 470,80.- €. Prešovskí policajti začali v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže.


Dom smútku ostal bez medených plechov:
Medené plechy z domu smútku v obci Vikartovce, okr. Poprad, ukradol počas uplynulých dní doposiaľ neznámy zlodej.
Páchateľ v dobe od 13.6.2011 do 15.6.2011 vošiel na voľne prístupný obecný cintorín, kde sa nachádza ja dom smútku. Zo štyroch stĺpov, ktoré sú súčasťou budovy odtrhol a ukradol 4 ks identických medených plechov so šírkou jednotlivých plechov 25 cm a dĺžkou 325 cm. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 470.- €. Krádež vyšetrujú policajti z Hranovnice.
 

Vyberte región